infratire neamt cluj romania satul Profesori de ieri si de azi… Codreanca oaspeti codreanca

Primarul comunei Codreanca, Cleopatra Cobzac invitată la Palatul Parlamentului din București la o reuniune a comunităților locale de pe ambele maluri ale Prutului.

Duminică, 10 aprilie, o mie de primari din Romania și Republica Moldova s-au reunit la București. În cadrul vizitei de lucru, reprezentanții comunităților locale au discutat despre opțiunile de înfrățire, de colaborare și specificul proiectelor prin intermediul cărora pot fi obținute finanțări nerambursabile.

Prezentre în studiourile Realitatea TV și într-o ediție specială a emisiunii Jocuri de Putere, primarul a făcut referire la problemele comune cu care se confruntă primarii la ora actuală ca infrastructură și lipsa finanțelor. De asemenea, a avut posibilitatea de a face un schimb de experiență și de a face o punte de legătură între localitățile de pe ambele maluri ale Prutului. Astfel, rezultat al acestei reuniuni, pentru comuna s-a soldat cu un semnarea Protocolului de Cooperare între comuna Codreanca și comuna Măgurele județul Prahova în persoana dlui primar Vasile Diaconu, care ulterior va constitui pilonul înfrațirii dintre acestea.

De asemena, Dna primar de Codreanca, Cleopatra Cobzac și Dl Cristian Corneliu, primar de comuna Movilița, județul Prahova au efectuat un schimb al scrisorilor de intenție prin care și-au exprimat dorința unei viitoare înfrățiri dintre comunități.

Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului din București organizat de grupul interparlamentar ,,Prietenii Unirii” , Institutul pentru Cultură în Drepturi Europene și Platforma Unionistă,, Acțiunea 2012” în parteneriat cu Institutul ,,Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

FullSizeRenderFullSizeRender(1)IMG_8020IMG_7918IMG_7938IMG_7961IMG_8022